Majutust kasutanud välisturistide arv kasvas 13 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvrid. Reisimine. Pilt on illustratiivne.
Kohvrid. Reisimine. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Esimesel poolaastal kasutas majautusettevõtete teenuseid 656 000 välisturisti ehk 77 000 inimest enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Statistikaameti andmetel kasvas majutusteenust kasutanud siseturistide arv aasta esimese kuue kuu kokkuvõttes 365 000ni. Seda on ligi 16 000 inimese ehk 5 protsendi võrra eelmisest aastast enam.

Juunis kasutas majutusettevõtete teenuseid 247 000 välis- ja siseturisti. Välisturiste majutati 11 protsenti ja siseturiste 9 protsenti rohkem kui eelmise aasta juunis.

Välisturistide arv suurenes  esimesel poolaastal kõigis peamistes turismipiirkondades Põhja-, Lääne- ja Lõuna-Eestis. Populaarseim sihtkoht oli jätkuvalt Tallinn, kus peatus 74 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest.

Siseturistid eelistasid Lõuna- ja Lääne-Eesti majutusettevõtteid, kus peatus enam kui pool majutatud siseturistidest. Tallinna majutusettevõtete teenuseid kasutas 18 protsenti majutatud siseturistidest, mis on 7 protsenti rohkem kui eelmise aasta  esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles