Kohus ei peatanud Väinamere Liinide taotlusel parvlaevahanget

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

OÜ Väinamere Liinid kaebas kohtusse riigihanke vaidlustuskomisjoni otsuse, mis jättis muutmata laevafirma mittekvalifitseerimise mandri ja saarte vahelise veoteenuse hankel, ning palus kohtult esialgse õiguskaitse korras hanke peatamist, mida kohus ent ei teinud.

«Väinamere Liinid OÜ vaidlustas vaidlustuskomisjoni esimese otsuse kohtus. Tallinna halduskohus jättis Väinamere Liinide esialgse õiguskaitse taotluse rahuldamata,» ütles majandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda BNSile.

«Väinamere Liinid taotles hankemenetluse peatamist väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluses – see tähendab hankelepingu sõlmimise peatamist. Lisaks taotles Väinamere Liinid vaidlustusmenetluse peatamist väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluses ehk siis peatamist nii kauaks, kui on ära vaieldud avatud menetluses Väinamere Liinide kvalifitseerimata jätmise otsus,» lisas ta.

Vjatšeslav Leedole kuuluv Väinamere Liinid pöördus kohtusse vaidlustamaks riigihangete vaidlustuskomisjoni otsust, millega ei rahuldatud laevafirma kaebust praamiteenusehankele kvalifitseerimata jätmise osas.

Vaidlustuskomisjon tuvastas oma otsuses, et majandusministeeriumi hankekomisjoni otsus Väinamere Liinide kvalifitseerimata jätta oli kooskõlas riigihangete seadusega, andmata otsuses hinnangut Väinamere Liinide pakkumuse vastavusele.

Lisaks sellele vaidlusele jättis riigihangete vaidlustuskomisjon oktoobri viimasel päeval rahuldamata Väinamere Liinide kaebuse, millega laevafirma soovis tühistada Tallinna Sadama kvalifitseerimise läbirääkimistega hankel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles