Priimägi: loodame kahe firma ühendamisest sünergiat

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Priimägi.
Heino Priimägi. Foto: Peeter Langovits

Kalevi nõukogu esimees Heino Priimägi ütles, et loodab Põlva Piima ostust sünergiat ja efektiivsuse tõusu.


Priimägi ütles, et ei soovi enne tehingu teostumist seda pikemalt kommenteerida, sest selleks peab ka konkurentsiamet loa andma.«Kindlasti loodame kahe tootmise ühendamisest sünergiat sündivat," lausus ta ja lisas, et kui tehing pooli rahuldab, on kõik hästi.

Kuna Paide ja Põlva piimatööstused annavad ligi poole kogu Eestis toodetavast piimapulbri mahust, siis võimaldaks jõudude ühendamine Priimägi sõnul seda paremini välismaal müüa.

Kogu Eesti toiduainetööstuse kohta ütles Priimägi, et ühinemisi ja ülesostmisi on ennegi olnud ja need kindlasti jätkuvad, sest kõik otsivad võimalusi, kuidas ellu jääda ja efektiivne olla. «Ettevõte peab suutma ennast ära majandada nii kasvu- kui langustrendi ajal,» märkis ta.

Toiduainesektor elab Priimägi sõnul rasked ajad siiski mõnevõrra kergemalt üle, sest inimene võib osadest kaupadest loobuda, kuid sööma peab ikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles