Huawei trügib tipptelefonide turule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Ascend Mate 7. Pildil võrdluseks tavalised söögipulgad ja Hiina suveniirsiga
Huawei Ascend Mate 7. Pildil võrdluseks tavalised söögipulgad ja Hiina suveniirsiga Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Huawei tegi teatavaks oma laiatarbeseadmete grupi 2014. aasta III kvartali majandustulemused. Mullusega võrreldes suurendas Huawei tarnet 26 protsenti tarnides aastaga 32,03 miljonit seadet, sh 16,8 miljonit nutitelefoni.

Keskmise ja tippklassi seadmete osakaal suurenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 162 protsenti moodustades 26 protsenti kõigist tarnetest. Need tulemused näitavad veelkord uute tipptoodete Ascend P7 ja Ascend Mate7 edu.

Fookus on keskmise ja tippklassi toodetel. Viimase kolme aasta jooksul on Huawei CBG viinud oma fookuse madalama otsa toodetelt keskmise ja tippklassi toodetele ning laiendanud jaemüügistrateegiat mobiilsideoperaatoritelt onlain müügikanalitele ja avatud turgudele. Tänu sellele on Huawei tipptoodete müük hoogsalt kasvanud. 2014. aasta septembris ületas Huawei Ascend P7 üleilmne tarne kolme miljonit seadet. Ascend P7 on nüüd saadaval enam kui 110 riigis. 4. septembril turule toodud Huawei Ascend Mate7 müüdi Hiina enam kui 1000 jaemüügikohas läbi kohe esimesel päeval. 2013. aasta juunis esitletud Huawei Ascend P6 on üle kogu maailma tarnitud üle viie miljoni. See nutitelefon on nüüd saadaval enam kui 120 Euroopa, Lähis-Idas ja Aafrika ning Ladina-Ameerika riigis.

«Selle kvartali tulemused kinnitavad, et meie strateegia pakkuda parimaid tipptasemel mobiilseid seadmeid võimalikult paljudele on endiselt edukas,» ütles Huawei CBG turunduse asepresident Shao Yang. «Ascend Mate7 ja P7 tootmismaht kasvab pidevalt. Eeldame, et meie keskmise ja tippklassi seadmete tarnemahu kasv 2014. aasta IV kvartalis jätkub,» ütles Yang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles