Maksuamet: kaheksa protsenti ehitajaist on registreerimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja
Ehitaja Foto: Laura Oks

Maksuameti hinnangul on iga kaheksas ehitaja töötajate registris registreerimata. 

«Maksuameti ametnikud tuvastasid oktoobri keskel ühel ehitusobjektil Tallinnas kokku 11 töötajat, kes olid töötamise registris registreerimata. See on üle kolmandiku objektil töötanutest, mis on üks teravamalt esilekerkinud juhtumeid viimasel ajal. Alates suvest on ehituse valdkonnas keskmine registreerimata töötajate hulk olnud kaheksa protsenti,» teatas amet Facebookis. 

Registreerimata isikuid oli sellel objektil kuuest erinevast äriühingust. Maksuameti ametnikud vormistasid kohapeal kahe äriühingu juhatuse liikmele kiirmenetluse otsused registreerimata töötajate eest. Maksuamet võib trahvida nii äriühinguid kui nende esindajaid ning valeandmete esitamise korral ka töötajaid. 

Maksuameti läbiviidavad töötamise registreerimise kontrollid aitavad turult kõrvaldada ebaausaid võtted, kuid sama oluline on ebaausa konkurentsi turule pääsemise takistamine ka tellijate ning peatöövõtjate poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles