LHV pensionifondid kukkusid kõige kehvemate hulka

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV pensionifondidest on saanud punased laternad.
LHV pensionifondidest on saanud punased laternad. Illustratsioon: Allikas: Pensionikeskus

Oleks mõistlik vähemalt kord aastas oma pensionifondid üle vaadata ja soovi korral sissemaksed üle viia, sest aastaga võib pensionifondide turul üsna palju muutuda. 

Juba mitu aastat on võimalik pensionifondi vahetada kolm korda aastas, ning kes soovib seda teha uue aasta 1. jaanuarist, peaks otsuse langetama ja avalduse esitama novembrikuu jooksul. Ainult makseid saab üle viia igal ajal.

Viimase poole aasta kõige olulisem sündmus on Ergo pensionifondide ülevõtmine Nordea pensionifondide poolt. Tehingu tulemusena konkurents pensionifondide turul vähenes, sest praeguseks on kolm Ergo fondi liidetud vastavate Nordea fondidega C, A ja A Pluss. Seniste Ergo fondide ühendamisel Nordea fondidega said Ergo fondide omanikud oma osakute väärtuses Nordea fondi osakuid.

Teine suur sündmus on märkimisväärsed muutused pensionifondide edukuses. Veel mõni aasta tagasi olid kõige edukamad LHV pensionifondid. Eelmise aasta alguses kirjutas Postimees, et LHV fondide tootlus oli konkurentide omast suurem nii strateegiate kui ka kestvuste järgi. Praeguseks on olukord muutunud.

Loe pikemalt Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles