Ain Hanschmidt: Infortar loodab Estonian Airi kasumisse viia 2016. aastaks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressikonverents Estonian Airi müümisest Infortarile. Infortari juht Ain Hanschmidt.
Pressikonverents Estonian Airi müümisest Infortarile. Infortari juht Ain Hanschmidt. Foto: Martin Ilustrumm

Juba uuel nädalal saab rahvuslik lennufirma Estonian Air Eesti riigi kõrvale uue omaniku - investeerimisfirma Infortar peaks lähipäevil lennufirmalt SAS omandama 2,7 protsenti Estonian Airi aktsiatest, ent sel nädalal teatas Tallinki suuromanik Infortar, et nad tahavad ka riigi 97-protsendilist osalust endale.

Börsiettevõtte Tallink suuromanik Infortar soovib ainuüksi läbi ühise müügivõrgustiku luua firmadevahelise sünergia ning viia ettevõtte kasumisse – võib-olla juba 2016. aastaks, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Me oleme kõige suurem Tallinki aktsionär, omame 36 protsenti Tallink grupist. Me vaatasime, et siin oleks väga palju sünergiat ja arvatavasti oleks meie grupp see, kes oleks võimeline Estonain Airi kasumisse viima,» rääkis Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt.

Hanschmidt lubas ka seda, et Estonian Air ei muutu odavlennufirmaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles