Tööandjad eelistavad ühe jumala teenimist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juht Valdo Kalm.
EMT juht Valdo Kalm. Foto: Liis Treimann

Tööandjate keskliidu volikogu aseesimehed Valdo Kalm ja Meelis Virkebau eelistavad, et inimene töötaks vaid ühe tööandja juures. Samas ei välista nad mitmel kohal töötamist, kui sellest on tööandjat teavitatud.


«Arvan, et kõige paremad tulemused tulevad siis, kui sa spetsialiseerud ühele konkreetsele alale ehk teenid n-ö ühte jumalat,» ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm.

Mitmel kohal töötamine tuleb tema sõnul kõne alla peamiselt siis, kui inimene töötab osaajaga. Teisel kohal töötamisest on vaja informeerida oma juhti ning saada talt selleks nõusolek, rõhutas Kalm. EMTs ei ole tema teada täisajaga töötajaid, kellel on alaliselt ka teine töökoht.

«Ma ei saa öelda et ma [mitmel töökohal töötamise] vastu olen, aga eelistan siiski ühe tööandja juures töötamist,» lausus tööandjate keskliidu volikogus rõiva- ja tekstiililiitu esindav Virkebau. Ühe töökoha puhul inimene killustab end vähem, tema panus tööandjale on suurem ning siis on tal ka võimalik saada paremat tasu oma panuse eest, põhjendas Virkebau.

Ta rõhutas, et teise ettevõtte heaks töötamisest, isegi kui see ei ole konkurent, tuleb tööandjat kindlasti teavitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles