Flick oleks Air Balticu kaubamärgiga teeninud 25 miljonit krooni aastas

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu president Bertolt Flick.
Air Balticu president Bertolt Flick. Foto: Liis Treimann

Air Balticu presidendi Bertold Flicki firma oleks lennufirma kaubamärkide kasutamisega  teeninud enam kui miljon latti ehk 25 miljonit krooni aastas.

Flickile kuuluva Baltijas aviacijas sistemase aastaaruandest selgub, et ettevõttel on suured võlad, mis lubasidki Flickil lennufirma 47,2 protsendilise aktsiapaki SASilt osta, kirjutab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Air Balticu aastaaruandest selgub, et Air Balticu ja airBaltic.com kaubamärkide kasutamise eest makstakse iga kuu erinev summa, kuid keskmiselt 95 000 latti (2 miljonit krooni) kuus. See tähendab, et Flicki firma Baltijas aviacijas sistemas oleks kaubamärgi kasutamise eest aastas teeninud vähemalt 1,14 miljonit latti (25,2 miljonit krooni) aastas.

Eelmisel kolmapäeval lahvatas lõunanaabrite juures skandaal: kuigi lennufirma Air Balticu suurim osanik Läti riik paigutas veel märtsis ettevõttesse 15,6 miljonit latti lisaraha, müüdi lennufirma kaubamärk juba eelmise aasta lõpus 13 miljoni euro eest lennufirma presidendi Bertold Flicki firmale. Lisaks Air Balticu kaubamärgile sai Flicki firma endale veel viie seotud firma kaubamärgid: airBaltic.com, airBaltic Travel.com, airBalticHotels, BalticMiles ja Baltic Taxi, seda vaatamata sellele, et firma kontrollpakk kuulub endiselt Läti riigile.

Läti sideminister Kaspars Gerhards ja lennufirma Air Baltic president Berthold Flick jõudsid neljapäeva õhtul kokkuleppele, et viimane tagastab Air Balticuga seotud kaubamärgid lennufirmale.

Majandusminister Artis Kampars oli ähvardanud tehingu tagasipööramist kohtu abil ning kriminaalasja algatamist. Kamparsi hinnangul on häbematult ettevõttelt võetud tema kalleim vara ja vähendanud lennukompanii väärtust.

Läti riigile kuulub lennufirmast 52,6 protsenti, Bertolt Flicki firma Baltijas aviacijas sistemas 47,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles