Hea tahtmisega võib endale napsata ameti, milleks sa ei kvalifitseeru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati võib rohkem õppida
Alati võib rohkem õppida Foto: SCANPIX

Tööotsija on alati silmitsi konkurentsiga. Aga isegi juhul, kui sa ei ole kõige paremini kvalifitseeritud kandidaat, võid sa töökoha endale napsata, vahendab Business Insider.

1. Ära klammerdu liigselt töökirjeldustesse. Ükski töökirjeldus ei ole kivisse raiutud. Kuigi pakutaval töökohal ei ole just sellist ametinimetust või ei nõuta just sulle sobilikke omadusi, ei tähenda see veel, et see sulle suurepäraselt sobida ei võiks.

2. Alati võib rohkem õppida. Isegi kui sul jääb töökohale kandideerides oskusi esialgu vajaka, on kõige olulisem omadus oskus õppida.

3. Tutvusta ennast nii paljudele inimestele kui võimalik. Isegi kui see ei ole sinu jaoks kõige mugavam, tutvusta ennast ikkagi. See jääb meelde ja loob sinust hea mulje.

4. Ole nähtav. Võimatu on olla õigel ajal õiges kohas, kui sa vaikselt omaette nahistad. Isegi juhul, kui sa ei vasta kõigile nõuetele, võid sa olla parim kandidaat nende seas, kes töökuulutusele vastavad.

5. Ära anna alla. Töö otsimine on tihtipeale ränk ja vaevaline, kuid ka siin viib visadus sihile. Kui sa esimese eitava vastuse peale ära kohkud, on su eduvõimalused väiksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles