Briti tänavatel sõidab inimese väljaheidetel töötav auto

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrnikast ümberehitatud Bio-Bug.
Põrnikast ümberehitatud Bio-Bug. Foto: Geneco

Alternatiivsete kütuste otsing on briti insenerid nii kaugele viinud, et nad testivad mootorikütusena inimese väljaheidetest eralduvat metaani.

Kaheliitrisest Volkswagen Põrnikast ümberehitatud Bio-Bug suudab 70 majapidamise tualetist alla lastud kraami abil sõita ligikaudu 16 000 kilomeetrit, mis on hinnanguliselt keskmise sõitja puhul aastane kilometraaž, kirjutas The Sun.

Biopõrnika loonud firma Geneco juht Mohammed Saddiq kiitis, et kuigi auto kasutab ebatavalist kütust, sõidab see sama hästi kui tavaline masin ja teeb elektrilistele mudelitele tuule alla.

Samuti kinnitas ta, et lõhnast ei saa tänaval kõndija kohe kindlasti aru, et mööda kihutas just ekskrementidest valmistatud kütusel töötav auto.

Ainult metaaniga Bio-Bug aga siiski hakkama ei saa – käivitamisel kasutatakse bensiini ja bensiinile lülitub masin üle ka siis, kui metaanimahutid tühjaks saavad.

Kui prototüüp end testimisel igati tõestab, plaanib Geneco osa firmale kuuluvatest autodest samal moel ümber ehitada.

Mohammed Saddiq avaldas lootust, et üsna pea saab mootorikütust hakata tootma ka toidujäätmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles