Laagris tegutseb endiselt CD ja DVD-de tehas

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DVD-plaadid.
DVD-plaadid. Foto: Panther Media / Scanpix

Üheksa aastat tagasi ehitati Pärnu maantee äärde Baltic Disc AS-i tootmishoone. Kolme inimesega alustanud ettevõttes saab praegu tööd 20 inimest ning vaatamata turu kahanemisele valmistatakse plaate paljudele Euroopa riikidele, kirjutab Harju Elu.

Esimesed CD-d tulid Laagrist vastvalminud tehase liinilt 2005. aasta novembri keskel. Vaid mõned kuud varem alustas ettevõttes Baltic Disc AS tööd ajaloolasest endine koolmeister Aare Puur, kes hiljem on end täiendanud majanduse, turunduse ja ekspordi valdkonnas.

Toodangut müüdi esimestel aastatel kohalikule turule. Nüüd läheb 75-80 protsenti plaatidest ekspordiks ehk Soome, Rootsi, Prantsusmaa, Norra ja Taani ning veidi ka Saksa ja Suurbritannia turule. «Ajalehele Daily Mail valmistasime kettaid 1950.-60.-ndate filmidega Esimese maailmasõja puhkemisest,» räägib Aare Puur.

Maailmas tuntud poplauljate või -artistide plaate pole Laagris pressitud. Juhi kinnitusel on neil tavaliselt lepingud suurte rahvusvaheliste firmadega, nagu Sony, EMI, Universal ja Warner. «Meie oleme pressinud Arvo Pärdi, Kerli ja Tanel Padari ja Suni plaate. Metsatöll on üht-teist teinud,» loetleb Puur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles