Paldiski kehtestas Balticconnectori kompressorjaama detailplaneeringu

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru Hannoveri tööstusmessil
Gaasitoru Hannoveri tööstusmessil Foto: AP / Scanpix

Paldiski Linnavalitsus kehtestas 20. oktoobril 2014 Eesti ja Soome gaasi ülekandevõrkusid ühendava gaasitoru Balticconnectori arendamiseks vajaliku kompressorjaama detailplaneeringu Paldiskis, teatas Eesti gaasivõrgu süsteemihaldur ja Balticconnectori Eesti poolne arendaja AS EG Võrguteenus.

EG Võrguteenus juhatuse esimehe Sergei Jefimovi sõnul on kompressorjaama rajamine oluline samm Balticconnectori arendamisel ja see võimaldab kahesuunalist gaasivoolu ka ilma kavandatava LNG terminali toimimiseta.

Paldiski linnas asuvale planeeritavale alale on kavandatud ehitada kompressorjaam ja seda teenindavad hooned ning rajatised. Planeeringuala suuruseks on kokku ca 3,5 ha.

Eesti ja Soome gaasisüsteemi ülekandevõrgu operaatorid AS EG Võrguteenus ja Gasum OY esitasid koos mõlemate riikide majandus- ja keskkonnaministeeriumide toetusega 2014. aasta augustis Euroopa Komisjonile Balticconnectori uuringute rahastamistaotluse, mille Euroopa Komisjon 29. oktoobril rahuldas. Euroopa Komisjon toetab Eesti-Soome vahelise merealuse gaasitoru Balticconnectori uuringuid 50 protsendi ulatuses, mis on maksimaalne uuringutele eraldatav toetusmäär, rahastades projekti summas 5,4 miljonit eurot.

Jefimovi sõnul on Eesti maismaal ja territoriaalmeres kavandatud uuringute eesmärgiks koostada gaasitorustiku projektid ja valmistada ette Balticconnectori ehitamise taotlus, mille ettevõte plaanib esitada Euroopa Ühendamise Rahastule 2017. aastal. Balticconnectori ehitustegevust on planeeritud alustada 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles