Maris Lauri: ei tasu arvata, et mu leebuse all ei ole raudnaela

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri.
Maris Lauri. Foto: Tairo Lutter

Rahandusministri kandidaat Maris Lauri usub, et on «värvikate» ütlemiste poolest tuntuks saanud Jürgen Ligist leebem ja rahulikum, parempoolse maailmavaate esindajaks end tunnistanud Lauri peab oluliseks maksukoormuse alandamist, maksupetturlusega võitlemist ja riigivõla hoidmist maksimaalselt kümnel protsendil SKT-st.

«Ma olen kindlasti parempoolse ilmavaatega ja hindan väga kõrgelt vabadusi, isiklikke vabadusi ja ka üldisemaid vabadusi, aga ma saan aru, et ühiskonnas tuleb üksteisega arvestada, kõikidele ei saa kindlasti meele järgi olla, aga tuleb leida kompromiss, et võimalikult paljud inimesed saaksid endale parima, kasulikuma lahenduse,» kirjeldas Lauri oma vaateid ja aateid ETV saates «Kahekõne», vahendas ERR Uudised

Maksukoormuse alandamine on Lauri jaoks kindlasti üks tähtis samm. «See võib sisaldada maksude ümberjaotamist, aga maksukoormus peab alanema.»
Optimaalne riigivõla määr Eesti taolise riigi jaoks ei tohiks Maris Lauri hinnangul mitte mingil juhul olla üle kümne protsendi SKTst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles