Pank nõuab meelelahutusärimehe eraisiku pankrotti

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Peets
Andres Peets Foto: Jelena Rudi

Kohtuistungite registrist selgub, et Danske Bank on teinud avalduse tuntud meelelahutusärimees Andres Peetsi pankroti väljakuulutamiseks.

Danske Banki kommunikatsioonijuht Tõnu Talinurm ütles, et seadusest tulenevalt lasub pangal pangasaladuse hoidmise kohustus, millest tulenevalt puudub pangal õigus kommenteerida kolmandatele osapooltele, sh meediale konkreetsete klientidega seonduvat.

«Seega ei ole meil võimalik kommenteerida konkreetsete klientidega kujunenud võlasuhet ja selle võimalikke lahendusi,» rõhutas Talinurm.

Andres Peets ütles Postimehele, et kohtuasi hakkab lõppema ja kinnitas, et pankrotti ta ei lähe. Küll aga mõjutab see tema tänaseid tegemisi. «Üks ebamugav seik elus, mis tuleb läbi teha, aga ma saan selle korda. Aktiivsel ja riskialtil inimesel ikka juhtub. Tänast majanduskonjunktuuri arvestades peab kõigeks valmis olema, aga mul on väljapääs olemas,» rääkis Peets.

Ta kirjeldas, et tegemist on halvast äritehingust tekkinud nõudega. «See oli maade tehing, kus ma omandasin hunniku mereäärseid maid, millele kehtestati looduskaitsealased piirangud ja see maa muutus korraga meeldivaks linnulaulu nautimise kohaks. Kogu raha, mis sinna pandi, selle eest võib nüüd linnulaulu nautida, aga seda raha sealt kätte ei saa,» kirjeldas Peets.

Äriregistri järgi on Andres Peets seotud 11 ettevõttega, millest kaks on kustutatud ja üks pankrotis. Juhatuse liige on ta ettevõtetes Klubimestarit, Linnameedia ja Trust Media, millest viimasel on kustutamishoiatus. Klubimestarit haldas hiljuti suletud ööklubi BonBon ning 30.10 seisuga on neil 124,96 euro suurune maksuvõlg. Linnameedia OÜ annab välja ajakirja Pulss ning nende maksuvõlg on 4162,8 eurot. Lisaks on ta mittetulundusühingute RAT TRAP CLUB ja Eesti Kulinaaria Assotsiatsioon juhatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles