LHV: kiiremas korras tuleks tegelda pigem kiirlaenuturuga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga kontor.
LHV Panga kontor. Foto: Laura Oks / Postimees
LHV jaepanganduse juht Andres Kitter ütles, et eluasemelaenudele kehtestatavad piirangud turule suurt mõju ei avalda ning kiirlaenuturu riskid on suuremad.
«Kuna kommertspankade eraisikutele suunatud laenutegevust reguleerivad juba mitmed õigusaktid, siis pigem tuleks täna kiirendatult tegeleda kiirlaenuturu reguleerimisega, millest tulenevad riskid on kindlasti suuremad kui eluasemelaenudest,» ütles Kitter.
«Eesti Panga poolt planeeritavate eluasemelaenude andmise reguleerimise põhimõtted ei tohiks praegusel hetkel turule suurt mõju avaldada, kuna pakutud piirmäärad on määratud sellised, mida enamik kommertspankadest juba oma tootetingimustes ette seavad,» selgitas Kitter. «Kohati pakutakse turul ka 40-aastast eluasemelaenu, kuid see on pigem erand,»  lisas ta. 
Kitteri sõnul võib etteulatuvalt uute laenubuumide valguses piirmäärade kehtestamisel olla mõju, kui turule peaks tulema uus agressiivne tegija. 

«Tänased Eestis tegutsevad kommertspangad tõenäoliselt oma tingimusi ka buumi ajal olulisel määral ei leevendaks,» sõnas Kitter. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles