Fortumo avab Singapuris kontori

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumo juhatuse liikmed Martin Koppel (paremal) ja Gerri Kodres.
Fortumo juhatuse liikmed Martin Koppel (paremal) ja Gerri Kodres. Foto: Sille Annuk

Mobiilimakselahendustega tegelev Fortumo avab kontori Singapuris, et tugevdada oma positsiooni Kagu-Aasia piirkonna juhtiva makselahenduste pakkujana, teatas ettevõte.

Kontorit hakkab juhtima enam kui kümneaastase telekommunikatsiooni valdkonna kogemusega Siddharth Sahi, kes on varasemalt töötanud piirkonna juhtivate mobiilioperaatorite Airtel ja Idea juures.

«Mobiilimaksed on Kagu-Aasias kujunenud üheks kõige populaarsemaks makselahenduseks. Selles piirkonnas elab palju inimesi ning nutitelefoni omanike arv kasvab kiiresti, samas on krediitkaardi omanikke endiselt väga vähe. Seetõttu on Aasia Fortumo kasvu jaoks lähiaastatel äärmiselt oluline piirkond. Meil on juba praegu kõige suurem mobiilimaksete ulatus Aasias, Singapuri kontori toel kavatseme veelgi jõudsalt kasvada,» ütles Fortumo juhatuse liige Gerri Kodres.

Aasias on Fortumo mobiilimaksed kättesaadavad 2.1 miljardile kasutajale 12 riigis (Austraalia, Hiina, Hong Kong, India, Indoneesia, Malaisia, Pakistan, Singapur, Lõuna-Korea, Taiwan, Tai, Vietnam). Lääne ettevõtetest on Fortumo ainuke, kelle mobiilimaksete lahendus töötab ka Hiinas. Ülemaailmselt saavad Fortumo kaudu  makseid teha ligi 4.6 miljardit inimest 81 riigist.

Lisaks Singapurile on Fortumol Aasias kontorid ka Hiinas (Peking ja Shanghai) ning Indias (Delhi ja Mumbai). Hiljuti sõlmis Fortumo koostöölepingud Türgi juhtiva mobiilioperaatoriga Turkcell ja Pakistani juhtiva mobiilioperaatoriga Telenor Pakistan ning käivitas esimese mobiilimaksete pakkujana veebipoe füüsiliste kaupade müügiks Singapuris koostöös Rovio ja SingTeliga.

Fortumo on mobiilimakselahendusi pakkuv Eesti ettevõte, kelle klientideks on muuhulgas Microsoft, Facebook, Rovio ja Electronic Arts. Fortumo kaudu tegi makseid 2013. aastal üle 50 miljoni inimese 81 riigist, ettevõtte käive oli üle 19 miljoni euro. Fortumo pakub tööd 70 inimesele Tartus, San Franciscos, Pekingis, Shanghais, Delhis, Mumbais ja Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles