Leedulased ostsid Veski Mati

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski Mati kaubamärgiga kaerahelbed poeriiulil.
Veski Mati kaubamärgiga kaerahelbed poeriiulil. Foto: Toomas Huik

Kapitalifondile Amber Trust kuuluv Leedu teraviljatootja Malsena ostab Eesti ühe suurema teraviljatootja, Veski Mati kaubamärki kasutava Balti Veski, teatas ettevõte.

See on Malsena teine ost naaberriikidest, mullu ostis ettevõte Läti jahutootja Rigas Dzirnavnieksi. Ostude tulemusel on Malsenast saanud esimene kõigis Balti riikides esindatud teraviljatootja.

Malsena tegevdirektori Gintautas Migonise sõnul jätkub Balti Veski tegevus nagu enne ning Veski Mati kaubamärk jääb samuti alles.

«See on kõigile kasulik tehing. Ühelt poolt hakkab Malsena tootma veelgi maitsvamaid ja tervislikumaid tooteid, teisalt aga muutub töö ja ettevõtte igapäevane juhtimine tõhusamaks. Kõigis Baltimaades tegutsemine tekitab sünergiat ja tagab tervikliku tarneahela; meie turupositsioon tugevneb ja klientidele pakutakse veelgi laiemat tootevalikut,» ütles Migonis.

Tehingule peab heakskiidu andma Eesti konkurentsiamet.

Balti Veski turustab oma tooteid Veski Mati kaubamärgi all. Balti Veski senine omanik oli Soome teraviljatootja Helsingin Mylly, mis kuulub perekond Puhkile. Helsingin Mylly nõukogu esimehe Maret Puhki sõnul on Balti Veski müük osa Helsingin Mylly strateegiast, et aidata kaasa ettevõtte pikaajaliste eesmärkide saavutamisele.

Malsenat nõustasid Porta Finance ja Tark Grunte Sutkiene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles