OPECi peasekretäri jutu peale naftahind maailmaturul tõusis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta tootmine.
Nafta tootmine. Foto: SCANPIX

Naftakartelli OPEC peasekretär Abdullah El-Badri ütles nafta- ja rahakonverentsil, et naftaturu tingimused ei õigusta naftahinna järsku langust, ning lubas, et OPEC jätab järgmisel aastal naftatoodangu samaks.

El-Badri sõnul ei oleks naftahinda tohtinud kasvanud tarned sedavõrd mõjutada, vahendab BNS.

Põhjamere brent kallines kolmapäeval Londonis detsembritehingute 1,17 dollarit ja barrel maksis 87,20 dollarit. USA WTI-nafta kallines samal ajal 80 senti ja barrel maksis 82,22 dollarit.

«Me ei näe naftaturul olulisi muutusi. Kasvavad nii nafta nõudlus kui ka pakkumine. Naftapakkumise kasv küll ei tohiks tekitada 25-protsendilise hinnalanguse,» ütles ta. OPEC-i riikide naftaministrite järgmine kohtumine toimub 27. novembril Viinis, kus tehakse otsus tootmiskvoodi kohta.

El-Badri kinnitas, et järgmise aasta tootmiskvoot selle aasta omast eriti ei erine. Praegu on OPEC-i toomiskvoot 30 miljonit barrelit päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles