Maaklerid: Tartus on üürikorterid 20 protsenti kallimad kui Tallinnas

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tudengid on Tartus hädas üürikorterite hindadega, mis on kinnisvaramaaklerite sõnul Tallinnaga võrreldes ligi 20 protsenti kõrgemad.


Tartu üürikorterite turg on kirju, pakkuda on nii 5000-6000 krooni maksvaid luksuslikke kodusid kui ka veidi alla 2000 krooni jäävaid kortereid, mis on enamasti täis üllatusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tartu üürihinnad on seoses tudengite suure osakaaluga linna elanikkonnas maaklerite hinnangul 20 protsenti kõrgemad kui pealinnas.

«Aktuaalse kaamera» poolt tehtud Lasnamäe ja Annelinna ning Kalamaja ja Karlova hinnavaatlusest selgus, et kui Annelinna korterite hinnad on Lasnamäe omadest tõepoolest 500-1200 krooni kõrgemad, siis Karlovas võib leida Kalamajast odavamaid kortereid. See on aga selgitatav kuivkäimlate ja pesemisvõimaluste puudumisega, mida Kalamajas naljalt ei esine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles