Euroopa Liit annab Eesti puu- ja köögiviljakasvatajatele erakorralist abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põllumajandusminister Ivari Padar allkirjastas määruse, millega järgi saavad Eesti puu- ja köögiviljakasvatajad kasutada Euroopa Liidu erakorralist abi Venemaa poolt EL toiduainete sisseveo keelustamisest tingitud kahjude osaliseks hüvitamiseks.

«Tegemist on täiendava erakorralise toetusega, mis on võrreldes septembri alguses välja kuulutatud toetusega sihipärasem. Eesti tootjatel on võimalik taotleda kokku kuni 3000 tonni puu- ja köögivilja turult kõrvaldamise, toorelt koristamise või koristamata jätmise eest,» ütles Põllumajandusministeeriumi taimekasvatussaaduste büroo juhataja Erkki Miller pressiteate vahendusel.

Abi saab taotleda järgmiste puu- ja köögiviljade puhul: porgand, peakapsas, lill- ja spargelkapsa, seened (perekonnast Agaricus), tomat, kurk (sh kornišonid), vaarikas, must sõstar, punane sõstar, valge sõstar, karusmari, jõhvikad, mustikad, pohlad, ploomid, õunad ja pirnid.

Tekkinud kahjude hüvitamist soovivad puu- ja köögiviljakasvatajad peavad sellest eelnevalt teavitama Põllumajandusameti aiandustoodete osakonda, kes viib läbi vajalikud kohapealsed kontrollid. Pärast seda tuleb toetuse taotlus esitada Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA).

Erakorraline abimeede on Eesti puu- ja köögiviljakasvatajatele avatud kuni 31. detsembrini 2014 või 3000 tonni suuruse koguse täitumiseni. Toetus makstakse välja hiljemalt 30. juuniks 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles