Krediidiinfo: viis aastat on AAA reiting olnud vaid üheksal firmal

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidiinfo kodulehekülje fragment.
Krediidiinfo kodulehekülje fragment. Foto: www.krediidiinfo.ee/

Ettevõtteid, kes on viis aastat järjest pälvinud Krediidiinfo parima reitingu ja näidanud seega suurepärast finantsseisu ja –distsipliini kogu selle aja vältel, on Eestis vaid üheksa, kirjutab Krediidiinfo blogis.

Krediidiinfo teatel on viis aastat järjest kõrgeima kredidireitingu saanud Nuia PMT AS, Eesti AGA AS, Eesti Höövelliist OÜ, Saint-Gobain Glass Estonia SE, Balti Autoosad AS, Eesti Loto AS, Skinest Rail AS, Würth AS ja Vara Saeveski OÜ.

Ühe pikaajaliselt AAA-reitingut hoidva ettevõtte, AS Nuia PMT, nõukogu esimehe Toivo Kõssi sõnul on kõrge reiting pankade ja teiste firmadega suhtlemisel alati olnud plussiks. «Ka ise oleme uute klientide puhul alati vaadanud Krediidiinfost infot firma kohta,» lisas Kõss.

Eduka Eesti Ettevõtte tunnistust omava Nuia PMT kõrge reitingu on taganud korrektne maksetähtaegadest kinnipidamine.

Eesti Loto AAA-reiting on tulenenud ettevõtte tegevuse iseärasusest, mille juures on riske võimalik edukalt maandada. «See ei ole olnud eesmärk omaette, pigem on tegu osaga ettevõtte kuvandist ja usaldusväärsusest,» selgitas ettevõtte juhatuse esimees Heiki Kranich.

«Juhul, kui Eesti Loto peaks soovima laenu võtta, väljenduks otsene kasu tõenäoliselt madalamas laenuintressis,» arvas Kranich.

Eesti Loto jälgib krediidireitinguid uute lepingute sõlmimise korral. «Näiteks on väga ebatõenäoline, et väga halva krediidireitinguga ettevõte võiks saada Eesti Loto edasimüüjaks,» ütles Kranich.

Loe pikemalt Krediidiinfo blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles