Simson: Estonian Airi müük on vale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Strateegilised riigiettevõtted nagu Estonian Air peaksid olema riigi omad, ütles Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson. 

«Keskerakond on endiselt seisukohal, et strateegilised ettevõtted peavad olema riigi omanduses. Samas ei ole täna enam must-valgeid valikuid. Me teame, et Estonian Airi üle käib keelatud riigiabi menetlus ning õhus on võimalikud Euroopa Komisjoni poolsed sanktsioonid. Nüüd on valitsus leidnud, et erainvestorid võivad päästa Estonian Airi ja seeläbi ära hoida kohustuse senine riigiabi koos intressidega tagasi maksta,» sõnas Kadri Simson pressiteate vahendusel.

Omaette küsimus on, kas nii paljude lendude ja samas nii väheste reisijatega on üldse võimalik rahvuslikku lennufirmat ilma lisaabita hoida. «Oleks huvitav teada, milline on vabariigi valitsuse ja Infortari visioon Estonian Airi tulevikust,» sõnas poliitik.

«Tänased Estonian Airi probleemid on pikaajaliste eksisammude tulemus. Estonian Airi endise juhatuse esimehe Tero Taskila ja IRL-i tänase peaministrikandidaadi Juhan Partsi sammud panid alguse tänasele olukorrale, kus rahvuslik lennufirma on lõpuks liikumas erakättesse,» lõpetas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles