Kuveidi ülirikkaid kutsutakse Eestisse puhkama

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuveit on üks maailma rikkaimaid riike
Kuveit on üks maailma rikkaimaid riike Foto: Reuters / Scanpix

Täna saabub esmakordselt Tallinnasse kahepäevasele visiidile Kuveidi turismifirmade juhtide ja ajakirjanike delegatsioon, et tutvuda Eestiga ning siin pakutavate võimalustega tulevastele kuiveidi turistidele. Visiidi korraldab Wris Reisibüroo koostöös lennufirmaga Turkish Airlines.

Wris Reisibüroo turundusjuhi Ulvi Põllu sõnul võib Tallinnast ja Eestimaast kujuneda kuveitlastele, kes seni siia pigem sattunud ei ole, uus ja põnev reisisihtkoht. «Olulisemate turismifirmade juhtide visiit näitab nende usku Eesti potentsiaali uue turismisihtkohana. Eesti on nende jaoks väga eksootiline maa ning tänu Turkish Airlinesi suurepärasele lennuühendusele on Kuveidist Tallinnasse võimalik mugavalt sõita vaid ühe ümberistumisega. Kuna tegu on äärmiselt maksejõulise ja nõudliku maitsega turistiga, siis kohapeal soovib delegatsioon tutvuda eelkõige Tallinna nooblimate hotellide ja eksklusiivsemate restoranidega,» rääkis Põllu.

Põllu märkis, et Eestist teeb kuveitlaste jaoks eksootilise maa meie põhjamaisus, täiesti teistsugune atmosfäär, arhitektuur, loodus ja kliima. «Lühikese visiidi jooksul jõuame seekord tutvustada põgusalt ainult Tallinnat ja lähiümbrust, kuid kindlasti võiks kuveitlastele pakkuda huvi reisida ka väljapoole pealinna. Näiteks avaldasid delegatsiooni liikmed ise huvi ka meie saarte ja metsade vastu. Kõigist Põhja-Euroopa sihtkohtadest räägib Eesti ja Tallinna kasuks ka lähedus Soome ja Helsingiga. Üheskoos on nad hästi turundatavad – kaks eksootilist põhjamaist riiki ja pealinna üksteisele nii lähedal,» ütles Põllu.

Kuveidi turismifirmade juhid saabuvad Tallinnasse esmaspäeva pärastlõunal Turkish Airlinesi lennuga Istanbulist. Eestis viibivad nad veidi alla kahe ööpäeva. Delegatsioon tutvub Tallinna lennujaama VIP-tsooni ning pealinna parimate viie ja nelja tärni hotellidega, külastab vanalinna ja Teletorni ning väisab Kõue mõisa. Samuti külastab delegatsioon Riigikogu, kus neid võtab vastu riigikogu aseesimees Jüri Ratas, ning Tallinna raekoda, kus külalisi tervitab Eestis resideeruv esimene Kuveidi suursaadik Andre Pung. Kolmapäeva varahommikul siirdub delegatsioon Viking Line’iga Helsingisse.

Initsiatiiv Eesti ja Soome turundamiseks reisisihtkohana Kuveidis tuli Turkish Airlinesilt, kes valis selle projekti raames oma koostööpartneriks Eestis Wris Reisibüroo.

Delegatsiooni kuuluvad kuus Kuveidi olulisema turismifirma juhti ja kaks ajakirjanikku, lisaks üks Jordaania turismifirma juht. Pärsia lahe looderannikul asuv neljamiljonilise rahvaarvuga Kuveit on maailma üks rikkamaid riike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles