Jaapani firma tahab Kuu peal elektrit toota

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu
Kuu Foto: SCANPIX

Inimesed ei ole Kuul käinud alates 1972. aastast, kuid see ei takista rühma Jaapani insenere. Nimelt plaanib Shimizu Korporatsioon Kuu ümbrusesse rajada hiiglasliku päikeseenergia jaama. 

2011. aastal aset leidnud katastroof Fukushima tuumajaamas on pannud jaapanlased tõsisemalt alternatiivenergia üle mõtlema. Ulmelise plaani kohaselt on kavas rajada Kuu pinnale 19 kilomeetri laiune ning 10 944 kilomeetri pikkune sõõr päikesepaneelidest, vahendab theinnovativeweb.com.

Kogutud energia on kavas laserite abil tagasi Maale vastuvõtujaamadesse saata, kus see maailma elanike vahel ära jaotatakse. Kuu-pealsed ehitustööd teevad ära robotid ning inimeste osaks jääb ainult töö järelevalve.

«Lõppematu ja puhta päikeseenergia näol on tegemist ülimalt keskkonnasõbraliku energiaallikaga, mis toob kasu nii loodusele kui inimestele,» kirjutab ettevõte oma raportis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles