Opeli autod elavad 160 000 kilomeetrini

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opel.
Opel. Foto: Opel

Opel annab oma sõidukitele eluaegse garantii, mis kehtib aga vaid 160 000 läbisõidukilomeetrile, sest see on ettevõtte hinnangul ühe keskmise auto eluiga.


Saksa autotootja Opel koos oma briti sõsarfirmaga Vauxhall teatas täna, et annab oma sõidukitele eluaegse garantii, kirjutab Whatcar.ee.

Seejuures kehtib esimesed kaks aastat kohustuslik tootjagarantii, selle järel aga «eluaegne» garantii mootorile, jõuülekandele, elektri- ja jahutussüsteemidele.

Eluaegne tähendab siinkohal garantiid 160 000 kilomeetrile, mis on Opeli esindajate hinnangul ühe keskmise auto eluiga.

Nimelt sõidab keskmine sakslane aastas 11 000 kilomeetrit, seega peaks garantiist jätkuva 15 aastaks. Et auto esmaomanik kasutab sõidukit keskmiselt kaheksa aastat, siis veidi saab garantiid kasutada ka järgmine auto kasutaja, seda loomulikult regulaarse hooldustes käigu järel. Küll kehtib auto teisel omanikul garantii vaid kuus aastat või 100 000 kilomeetrini.

Garantii kehtib pea kõigile Opeli sõiduautodele, välja arvatud Movano, Vivaro ja Combo.

Kuigi garantii katab kõik töökulud kogu 160 000 kilomeetri ulatuses, kaetakse samas materjali ja varuosade kulud täielikult vaid esimese 50 000 kilomeetri läbimise juures. Sealt edasi maksab omanik kinni juba järjest suurema osa varuosade hinnast, sõltuvalt läbitud kilomeetritest jääb see 10 ja 60 protsendi vahele.

Kaheaastaset tootjagarantii lõppemise järel tuleb kord aastas maksta ka garantii aktiveerimistasu, mille suuruseks on 12 eurot (190 krooni).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles