Portaal: inkassofirma petab omaenda vahekohtuga raha välja

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tallinna inkassofirma Lloyd Faktooring omanik on loonud iseendale vahekohtu, mis tema kasuks ja väidetavalt võlgnikke teavitamata raha välja mõistab, kirjutab uudisportaal Läänlane.

Portaali andmetel on üks Läänemaa elanik saanud kohtutäiturilt täitmisteate, mille järgi on Alaline Rahvusvaheline ja Sõltumatu Vahekohus mõistnud temalt välja 549 eurot ja 60 senti. Suurem osa sellest on intress. Kokku pidanuks ta täitmisteate saamise hetkel tasuma juba üle 700 euro. Algne võlg oli ent 63 eurot.

Kui võlgnik sellest hetkest, mil kohtutäitur teda nõudest teavitab, 30 päeva jooksul otsust ei vaidlusta, peab ta selle suure tõenäosusega ära maksma isegi siis, kui see on valedel alustel tehtud.

Läänemaa advokaat Peep Rajavere ütles portaalile, et tal on praegu käsil kolm juhtumit sama võlanõudjaga. Rajavere sõnul on ebaseaduslik täitenõue saadetud kardetavasti paljudele, kes aga ei ole julgenud neid vaidlustada.

OÜ Rigolet Collection, kellele kuulub Alaline Rahvusvaheline ja Sõltumatu Vahekohus, ning Lloyd Faktooring on mõlemad äriregistri andmeil Sven Soesoni firmad.

Sven Soesoni ettevõte HH & SS OÜ on pikemat aega maksuvõlglaste edetabelis. Soesoni on maksu- ja tolliamet ka seostanud suurejoonelise käibemaksupettusega.

Loe pikemalt Läänlasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles