Börsi superstaar on sära kaotanud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Möödunud reedel hüppas naistepesu tootja Silvano aktsia hind 12,4 protsenti ülespoole, sest päev varem oli ettevõte teatanud kavatsusest maksta dividende veel 20 senti aktsia kohta. Suvel toimunud aktsionäride korraline üldkoosolek otsustas maksta omanikutulu kümme senti aktsia kohta.

Selline lisadividendide jagamine oli üllatuseks nii investoritele kui ka analüütikutele.

«Kõnealused dividendid teeb erakorraliseks asjaolu, et üldkoosolek otsustas kevadel majandusaasta eest maksta dividende summas kümme senti aktsia kohta, ning täiendava dividendi jaotamise otsustab aktsionäride erakorraline üldkoosolek, mis iseenesest on täiesti okei, kuid pole lihtsalt tavapärane praktika,» selgitas LHV analüütik Joonas Joost.

«Kevadel maksime dividende vähem kui tavaliselt. Poisid lubasid: kui raha on piisavalt, siis maksame veel,» ütles Silvano FG võtmeisik Toomas Tool Postimehele.

«Silvano FG juhatus on olukorda jälgides vaadanud nii ettevõtte finantssuutlikkust kui ka kuulanud ära investorite kogukonna tagasiside. Lühidalt: olukorras, kus globaalses plaanis hinnatakse ettevõtteid nende potentsiaali põhjal (ootused kasumi kasvule, igasugused finantskordajad), tegutseme meie reaalsest olukorrast lähtuvalt ning soovime oma investoritele lisada kindlust – seda läbi stabiilsete dividendimaksete,» selgitas Silvano tegevjuht Märt Meerits.

Loe pikemalt Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles