Strandberg: pange poed varem kinni

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelus.
Rohelus. Foto: Annika Osja

Roheliste fraktsiooni aseesimehe Marek Strandbergi arvates on tarbijahinnaindeksi 2,9-protsendise tõusu üheks põhjuseks pikalt lahti olevad universaalpoed.

«Meie mugavus, et saaksime võimalikult pikalt ööpäevas osta kõikvõimalikke kaupu, avaldub loomulikult ka kaupade hinnas, need lähevad lihtsalt selle võrra kallimaks,» ütles Strandberg, kelle teada on paljudes meist jõukamates Euroopa riikides, kus kauplused lühemat aega lahti, hinnad võrreldavad Eesti omadega.

«Omanike soovile poodi pikalt lahti pidada tuleb omavalitsus meeleldi Eesti oludes ka vastu,» sõnas Strandberg. Samas võib nii osutada oma elanikele karuteene, sest pikemate lahtiolekuaegade tõttu kasvavad kaupluste kulud, mis kajastuvad jõuliselt ka kaupade hindades.

Strandberg märkis ka, et mugavus ongi paratamatult kallis. «Parem aja planeerimine võimaldaks loomulikult inimestel superpoode külastada ka kuni kaheksani õhtul, »arvas Strandberg ja lisas, et kuigi kaubavahetus on ühiskonda arendav ja edasiviiv nähtus, eelistaks ta ise ühiskonda, kus alates mingist kellaajast oleks rohkem võimalusi ideede, mitte kaupade vahetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles