Kalaettevõtted saavad messidel osalemiseks 0,7 miljonit toetust

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalade väljapanek Saksa kalandusmessil Berliinis.
Kalade väljapanek Saksa kalandusmessil Berliinis. Foto: EPA

Põllumajandusministeerium kavandab Euroopa Kalandusfondi (EKF) 2007-2013 rakenduskava muutmist, et fondi kasutamata jäävatest vahenditest saaks toetada Eesti kalandusettevõtete uutele turgudele minemist 704 771 euroga.

«Seoses Venemaa kehtestatud sisseveokeeluga Euroopa Liidu toiduainetele on esmatähtis soodustada ettevõtete minemist uutele turgudele,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar. «Seepärast plaanime EKF 2007-2013 kasutamata vahenditest eraldada 704 771 eurot kalaettevõtete osalemiseks välismessidel. Kalasektor plaanib osaleda nii Aafrika, Aasia kui ka Euroopa messidel.»

Põllumajandusministeeriumis täna kogunenud kalandusnõukogu kiitis heaks rahastada 2015. aastal Eesti kalandussektori väljapanekuid Usbekistanis toimuval messil «World Food Uzbekistan», Brüsselis toimuval messil «European Seafood Global», Lõuna-Aafrika Vabariigis toimuval messil «Africa Big Seven», Hiinas toimuval messil «China Fisheries and Seafood Expo», Moskvas toimuval ja suure SRÜ riikide esindatusega messil «PRODEXPO 2015» ja Saksamaal Kölnis toimuval messil «Anuga FoodService».

Euroopa Kalandusfond 2007–2013 on programm, mis rahastab Euroopa Liidu ühise kalamajanduspoliitika rakendamist ning jagab investeeringutoetusi kalandussektori ettevõtetele ja rannikualade asumitele. Perioodil 2007–2013 on fondi Eesti rakenduskava maht 112,8 miljonit eurot, millest 84,6 miljonit eurot tuleb EKFilt ja 28,2 miljonit eurot Eesti riigieelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles