Läti ärimees päästis latid

Urho Meister
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Läti ärimehel Druvis Vectirānsil hakkas hale ilusatest Läti lattidest, mida ootas ahjudes kütteks põletamine või prügimäele kallamine.

Ettevõtte SIA Kepler78b omanik on seisukohal, et Läti elanikud olid lattide kui riikluse ja rahvusliku identiteedi sümboli üle õigusega uhked, kirjutab Dienas Bizness – tegemist oli tõenäoliselt kõige kaunima paberrahaga maailma üldse, mis võitis arvukaid auhindu ning pälvis alati välismaalaste imetluse, kui nood seda esmakordselt näha said.

Et tagada lattidele väärikam saatus, pöördus SIA Kepler78b Läti keskpanga poole taotlusega omandada peenestatud latid. Tänu keskpankurite vastutulelikkusele õnnestuski firmal «rahamass» enda kasutusse saada.

Nüüd valmivad kunagisest paberrahast käsitööna rahvuslikud suveniirid – massile lisatakse liimi, segu valatakse vastavasse vormi ning kuivatatakse.

Firma pakub isegi võimalust saada «miljonäriks». Selleks tuleb osta vastava kaalu jagu kasutamata viielatiseid. Jõuludeks tulevad müüki lattidest ehted kuuse külge riputamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles