Rõivas: seis gaasiühendusega on Eesti jaoks päris halb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas.
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et praegune seis gaasiühendusega on Eesti jaoks murettekitav, kõige tähtsamaks eesmärgiks peab ta algaval Euroopa Ülemkogul kliimakokkuleppe saavutamist.

Peaminister Taavi Rõivas tõdes, et gaasiühenduse puudumine on Eesti jaoks selge murekoht. «Mis puudutab gaasiühendusi, siis tuleb otse öelda, et praegune seis on ikkagi Eesti jaoks päris halb, sest kaks ettevõtet, üks Eestist ja üks Soomest, kes omavahel läbirääkimisi on pidanud, on otsesõnu ummikusse jõudnud ja praegu meie jaoks kokkulepet ei paista,» nentis Rõivas, vahendas ERR.

«Me leppisime eelmisel nädalal Soome peaministriga kokku, et kuna ettevõtted omavahel kokkuleppele ei jõua, siis me oleme valmis selle teema tõstatama ka peaministrite tasemel. Eesti peamine huvi on siin see, et võimalikult ruttu saaks ehitatud Balticconnectori toru Eesti ja Soome vahele, sest kui Soome ja Eesti ning sealtkaudu edasi ka veel Läti ja Leedu on kõik ühine turg, siis on see turg ka oluliselt vähem haavatav kõikvõimalikele välismõjuritele,» rääkis minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles