IT-sektori palgarallit veab logistikafirma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

IT-vallas on hakanud konkurentide sõnul palgarallit vedama suurte tarkvaraettevõtete asemel logistikafirma Kühne + Nagel, sest ettevõte värbab oma Eestisse rajatud kontserni arenduskeskusse palju uusi töötajaid, kellele pakub kohe kõrget palka.

Veel poole aasta eest kinnitas CV-Keskuse iga-aastane uuring, et Eesti ihaldusväärseim tööandja on Skype. Nüüd aga võib Skype'i positsiooni kõikuma lüüa logistikafirma Kühne + Nagel, kes on töökuulutuste portaalid oma pakkumistega üle ujutanud – otsitakse suuremal hulgal IT-spetsialiste, praegu umbes 40, vahendab Äripäev.

Põhjus on lihtne: Eestis juba kuus aastat tegutsenud Saksa firma Kühne + Nagel on rajanud siia ka oma IT-arenduskeskuse, kuhu tahavad palgata aastaks 2017 ligi 300 uut töötajat.

Mängutootja Playtechi Eesti tegevjuhi Kaari Simsoni sõnul on olnud  IT-sektori keskmine palgatõus viimasel kahel aastal stabiilselt üle 10 protsendi.

Loe pikemalt Äripäevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles