Seeder: järgmise aasta riigieelarves puudub kaugemale ulatuv eesmärk

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogus esimese lugemise läbinud 2015. aasta riigieelarve eelnõul on peaministri nägu ning sellel puudub kaugem eesmärk, arvas parlamendis Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv Helir-Valdor Seeder.

Ta rääkis «Foorumis», et nõustub arvamusega, et tegemist on vahe-eelarvega, kus kõigile on midagi. «Ja kui küsitakse, kelle nägu see kõige rohkem on, siis ma ütlen, et peaministri nägu.»

Seederi arvates puuduvad uues eelarves «narratiiv» ja kaugemale ulatuv eesmärk, rahvasaadiku sõnul tuleb ühte eelarvet vähemalt kolmes osas hinnata, üks on konkreetse eelarve numbrid, teiseks, milline on maksuseaduste pakett ja mis sellega kaasneb ning kolmandaks, kas selline eelarvepoliitika on jätkusuutlik.

«Ja ma ütlen kohe, et enam-vähem võib selle vahe-eelarvega olla rahul, sest valitsus, kes tuleb üheks aastaks, mingit imet korda ei saada ja sealt tema nägu välja ei loe,» ütles Seeder, kes oli eriti kriitiline maksuseaduste paketi osas, mis kaasneb eelarvega ja tema arvates tänane eelarvepoliitika pikas perspektiivis ei ole jätkusuutlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles