Eesti finantsinspektsiooni endine juht pakkus Moskva Pangale oma teenuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Malmstein
Raul Malmstein Foto: SCANPIX

Finantsinspektsiooni pikaaegne juht Raul Malmstein, kes lahkus ametist tänavu jaanuaris, pakkus tänavu juunis Moskva Pangale siseinfost argumenteeritud teenust, kuidas lahendada panga jaoks kasulikult Krediidipanga juhtimises tekkinud patiseis.

Aastaid aktsionäride Krediidipanga sisetüli kureerinud finantsinspektsiooni juht Raul Malmstein tegi pool aastat pärast ametist lahkumist konflikti ühele osapoolele, Venemaa Moskva Pangale tüli lahendamiseks siseinfol põhineva äriettepaneku. Vähe sellest, et selline äriettepanek paistab olevat teravas vastuolus eetikaga - sama pangatüli lahendamises osalemise tõttu sai juba aastaid varem kriminaalkorras karistada kaitsepolitsei juhtiv korruptsiooniuurija Indrek Põder.

Kuidas suhtuda Malmsteini poolt Venemaale tehtud äriettepanekusse, millele Moskva Pank ei vaevunud isegi vastama? Loe kaheksa aastat finantsinspektsiooni juhtinud Raul Malmsteini suvist pöördumist Moskva Panga juristi poole.

Saatja: Raul Malmstein raul.malmstein@gmail.com
Teema: Äripakkumine ja võimalik kohtumine
Kuupäev: 30. juuni 2014 11:27.30 GMT+3
Saaja: Udaltsova_TV@mmbank.ru

Proua Udaltsova

Minu nimi on Raul Malmstein ja ma olen kaheksa aastat olnud Eesti Finantsinspektsiooni juht. Selle aja jooksul ei õnnestunud mul kahjuks teiega isiklikult kohtuda, kuid ma olen Krediidipanga olukorra ning sellega otseselt ja kaudselt seotud inimestega küllaltki tuttav. Tegelikult sai minu teine ametiaeg Eesti Finantsinspektsiooni juhina selle aasta jaanuari keskel läbi ja just nüüd lõppes minu hingetõmbeperiood. Praegu tegutsen ma vabakutselise konsultandina ja töötan AS Crescoga, mis on väike Eesti investeerimispank. Üheskoos soovime teha Moskva Pangale äripakkumise, et lõpetada sujuvalt ja korralikult olukord, mis on tekkinud Krediidipanga ja selle juhtimisega seotud ummiku ümber. Ma võin teile kinnitada, et nii mina kui ka AS Cresco oleme täiesti iseseisvad ja ausad inimene/institutsioon ning me tegutseme ainult oma ärihuvidest lähtuvalt.

Ma püüdsin teid täna telefoni teel kätte saata, aga see tundub olevat küllaltki keeruline. Mul on täna kohtumine ka härra Paul Keresega, kes on Eestis teie advokaat.

Ma lisan kirjale meie ettepaneku lühikirjelduse ja oma elulookirjelduse, et teile kinnitada minu tausta ja ausust.

Mina ja härra Olev Schults (Cresco omanik ja juht) sooviksime teie ja teie kolleegidega isiklikult kohtuda, et meie ettepanekut detailselt arutada – juhul kui te näete, et sellest võiks Moskva Pangale kasu olla.

Parimate tervitustega,

Raul Malmstein

Manusena lisatud äriettepanekus pakuvad Malmstein ja Schults Moskva pangale oma teenuseid konsultantidena, et müüa kogu osalus Krediidipangas või anda Crescole mandaat otsimaks kolmas osapool, kes ostaks Moskva panga osaluse Krediidipangas. See peaks nende hinnangul täitma Eesti Finantsinspektsiooni nõuded. Lisaks plaanivad nad aktsiate müümise pakkumise teha ka Londonis asuvale Andrei Borodinile. Malmstein ja Schults väidavad, et neil on tegelemaks edukalt Krediidipanga varadega ideaalne taust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles