Otse: riigikogu hakkab arutama tuleva aasta riigieelarvet

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu asus täna arutama järgmise aasta riigieelarvet, mille tulude maht on selle aastaga võrreldes seitse protsenti suurem. Eelarveeelnõud andis parlamendile üle rahandusminister Jürgen Ligi, kes peab sel puhul Toompeal ka kõne, millest Postimees teeb otseülekande.

2015. aasta riigieelarve tulude mahuks on kavandatud 8,45 miljardit eurot. Kulude kogumaht on 8,54 miljardit eurot, mida on võrreldes praeguse aastaga kuue protsendi võrra rohkem.

Valitsussektori eelarvepositsioon on tuleval aastal struktuurses ülejäägis 0,8 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, mis on 0,6 protsendi võrra ambitsioonikam riigi eelarvestrateegias kavandatust.

Peaminister Taavi Rõivas on öelnud, et järgmise aasta eelarve on kindlustunde-eelarve, mis peaks eestimaalastele kindlustunnet pakkuma. Sisemajanduse kogutoodangust läheb endiselt kaks protsenti riigikaitsele. Lisaks kaetakse liitlaste vastuvõtmisega seotud kulud ning investeeritakse pääste-, piirivalve- ja politseihoonetesse ning varustusse.

Tulud kasvasid selle aastaga võrreldes seitse protsenti ja kulud kuus protsenti, kusjuures suurim osa eelarvest läheb, nagu ikka, sotsiaalsete valdkondadega seotud kulude peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles