Riigi Kinnisvara kasum kasvas üle kuue korra

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Koidula piiripunkt.
Pildil Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigi Kinnisvara AS teenis selle aasta esimese kuue kuuga 107,53 miljonit krooni puhaskasumit, mida on mullu sama ajaga võrreldes 90,9 miljoni krooni võrra rohkem.

Ettevõtte teatel tõi suure kasumikasvu objektide müügist saadud erakorraline tulu.

Üüritulu teenis RKAS esimesel poolaastal 103,67 miljonit krooni, mis on 9,5 miljonit krooni vähem, kui aasta tagasi samal perioodil. Üüri alalaekumine 2,978 miljoni krooni võrra võrreldes käesoleva aasta eelarvega on tingitud eelkõige üüripindade vähenemisest ning üüriläbirääkimistel peale eelarve kinnitamist kokkuleppeliselt vähendatud üürisummadest. 

Selle aasta esimese kuu kuu jooksul tegi RKAS  175,7 miljoni krooni mahus investeeringuid. Sellest 28,6 miljonit krooni suunati riigikoolidesse ning ülejäänud osa teistesse RKAS-i tavategevuse seotud objektidesse, millest suurimad on Koidula raudteepiirijaam 96,9 miljonit krooni ja Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi (EKEI) uus hoone 40,6 miljonit krooni.

Mullu detsembris kinnitas nõukogu RKASi selle aasta investeeringute mahuks 677 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles