Venemaa ekspordikeeld kergitab tublisti hindu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik.

Maailma ühe suurema viljaeksportööri Venemaa otsus põua tõttu ajutiselt vilja väljavedu keelustada mõjutab ka Eesti põllumehi ja tarbijaid, ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus intervjuus KUKU raadiole.

Sõrmus täpsustas, et maailma turgudel on viimastel nädalatel tekkinud teatud paanika, hinnad on tõusnud ja karta võib, et Venemaa tänane samm kergitab veel hinda.

«Seda, et vilja ei jaguks, pole vaja karta, Eestis toodetakse piisavalt, et oma vajadused katta, küll aga tuleb valmis olla hindade tõusuks,» ütles Sõrmus.

Sõrmus märkis, et tooraine hinnatõus tähendab kardetavasti leiva ja saia kallinemist. Võrreldes eelmise aastaga on teravilja hind maailmaturul tõusnud 1000 krooni tonni kohta.

Eesti põllumehele on hinnatõusust kasu ja Sõrmus avaldas arvamus, et sel aastal suudavad Eesti põllumehed oma tootmiskulud katta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles