Vaata, kes on edukaimad Eesti ärinaised

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Kolsar
Mare Kolsar Foto: Ove Maidla

Eesti ärinaiste jaoks oli mullune aasta edukas ning 25 edukama firma kogukäive oli 19,5 miljardit eurot.

Grant Thorntooni uuringust aga selgub, et ligi 40 protsenti ettevõtteist juhivad naised. Oktoobrikuu Forbes kirjutas 25 edukamast ärinaisest, kellest meie toome ära esimesed viis.

1. Mare Kolsar, Reval-oili ja Proovikivi kaasomanik

Talle kuulub kolmandik Reval-Oilist ja Proovikivist. Esimene neist kasvatas aastaga käivet 55 protsenti, teine enam kui viiendiku. Kogukäive üle 200 miljoni euro.

2. Tiina Mõis, Genteeli omanik

Mõis oli Hansapanga üks asutajaid ning investeeris osaluse müügist saadud raha uude ettevõttesse Genteel. Aktsiatesse, võlakirjadesse ja kinnisvarasse investeeriv ettevõte teenis mullu kaks miljonit eurot kasumit.

3. Galina Ignatenko, Egna Tanko, Eesti Mereagentuuri ja Estmarine'i omanik

Tema juhib koos kahe poja, Danili ja Alekseiga üht Eesti vanemat sadamaäri. Tänaseks on suurim neist Egna Tanko, mis kasvatas käivet mullu 31 miljoni euroni.

4. Eerika Vaikmäe-Koit, SEB panga juhatuse liige

SEB suurendas oma kapitali mullu enam kui kümnendiku võrra. Kuigi SEB kapital on Swedbanki omast üle poole väiksem, sai ta mullu siiski 73 miljonit eurot kasumit, mis paigutas ta Forbesi edetabelis neljandaks.

5. Meeli Leeman, Lenne omanik

Ta alustas kodus töötava rätsepana ning juhib nüüd äri, mille käive oli 23 miljonit eurot. Kõigist edetabelis olevaist naistest oli tema kasum kõige suurem - kuus miljonit eurot. Enamiku toodangust Venemaale ja Ukrainasse eksportiv naine tunnetab kriisi omal nahal.

Ülejäänud ärinaistest loe oktoobrikuu Forbesist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles