Elering ei saa Nexansilt Estlink 2 rikke eest kahjutasu nõuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätkumuhvi vahetus.
Jätkumuhvi vahetus. Foto: Elering

Elering ei saa Nexansilt Estlink 2 tagasivoolukaabli jätkumuhvide rikke eest kahjutasu nõuda, sest lepingus pole kahjutasu nõuet ette nätud.

Eleringi kommunikatsioonijuhi Ain Kösteri sõnul on kahjutasu nõue lepingus vaid maapealse konverterjaama rikke korral. «Mereühenduste ehitamisel ei pandagi lepingusse enamasti kahjutasu puhuks kui ühendus on rivist väljas, sest meres ehitamine ja mereühendustes ette tulla võivad katkestused ja rikked on liiga ettearvamatud,» ütles ta.

Köster märkis, et ilmselt on ka elektri lõpptarbijal raske kahjutasu nõuda, sest kõikidel tundidel, kui Estlink 2 oli turule lubatud, oli ühendus ka tagatud. «Rikke päeval mäletatavasti käivitasime avariivõimsused, mis kaablit asendasid ja turg toimis, nagu eelmisel päeval oli kokku lepitud. Neil päevadel, kui on ette teada, et kaablit ei saa kasutada, ei lubata seda ka turule välja,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles