E-residentsus vajab edulooks head müügitööd

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid
ID-kaardid Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Ettevõtjad peaksid aktiivselt enda isiklike kogemuste põhjal välismaistele äripartneritele tutvustama, milliseid võimalusi e-residentsus loob, leiab riigikogu liige Kalev Kallemets.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Rein Lang käis 2008. aastal Reformierakonna majandusmõtte konverentsil «Restart» välja idee anda ID-kaardi võimalused välismaalastele.

«On äraütlemata hea meel, kui kuus aastat tagasi välja käidud idee saab lõpuks teoks. Tegemist on maailmas üsna ainulaadse asjaga ja üle hulga aja on mul riigikogu liikmena väga hea meel hääletada asja poolt, mis on epohhi loov, millel on potentsiaal saada rahvusvahelist tähelepanu ja sellega viia Eesti asja edasi,» ütles Lang täna riigikogus seaduseelnõu kolmandal lugemisel.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liikme Kalev Kallemetsa sõnul võiks e-residendi digi-ID loomine ehk võimalus ajada äriasju sõltumata oma asukohast tuua firmade peakontorid Eestisse.

«Ettevõtjad peaksid aktiivselt enda isiklike kogemuste põhjal välismaistele äripartneritele tutvustama, milliseid võimalusi e-residentsus loob ning kuidas seda ID-kaardile sarnaselt hankida. Ainult nii saab sellest kujuneda edulugu, mis loob täiendavaid ärivõimalusi ja töökohti Eestis,» lausus Kallemets.

«Inimeselt inimesele isikliku kogemuse põhjal ühise asja tutvustamine töötab oluliselt paremini kui ametnike poolt käe kõrvale võtmine. Kui eestlased Eestit ise ei müü, kes siis veel?» lisas ta.

Riigikogu võttis täna ühehäälselt 80 poolthäälega vastu valitsuse algatatud isikut tõendavate dokumentide seaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõu (699 SE).

E-residentsuse seadusega saavad mitteresidendid ning mittekodanikud õiguse virtuaalse isikutunnistuse taotlemiseks, mis tagab ligipääsu Eesti digiteenustele. Seadus jõustub 1. detsembrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles