Suured jaekaubaketid tõrjuvad väikesed välja

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastat tagasi Pirita linnaosa valitsuse hoones tööd alustanud Kauperi poe sortiment polnud kohalike elanike sõnul ajapikku enam kiita ning kaardimakse ei töötanud korralikult.
Neli aastat tagasi Pirita linnaosa valitsuse hoones tööd alustanud Kauperi poe sortiment polnud kohalike elanike sõnul ajapikku enam kiita ning kaardimakse ei töötanud korralikult. Foto: Liis Treimann

 Hiljuti Pirita keskuses uksed sulgenud Kauperi juhtum näitab, et suurte kaubakettide kõrval on väikestel kauplustel väga raske konkurentsis püsida.

Neli aastat tagasi, 2010. aasta lõpus rääkis OÜ Toom Kauplused juhatuse liige ja Kauperi ärijuht Aimar Kasak uuest kauplusest uhkustundega: «Oleme püüdnud luua kauplusesse nii inimsõbraliku õhkkonna kui vähegi võimalik, nii ei leia siit suuri metallriiuleid, vaid sisekujunduses on kasutatud rohkelt hubasemat olustikku loovat puitu.»

«Meie eeliseks on suurte poekettide kõrval see, et suudame nii oma hinnakujundamise kui tootevaliku poolest olla paindlikumad. Kui ikka tarbija leiab, et meil võiks üks või teine toode poes müügil olla, siis püüame selle oma kaubanimistusse lisada,» lausus ta.

OÜ Toom Kauplused soovis toona Eestis avada veel teisigi poode, et vastu astuda suurte kaubakettide üheülbalisusele. «Usume, et lööme läbi,» oli Kasak toona optimistlik.

Ostjaid ei tulnud piisavalt

Ometi ei läinud kõik nii, nagu planeeritud. Ehkki neile, kel Pirita linnavalitsuse hoones asunud Kauper jäi koduteele, samuti ümbruskonna elanikele ja suvel rannalistele uus pood meeldis, sest sealt sai soovitu märksa kiiremini kätte kui mõnest suures kaubasaalist, ei olnud ostjaid just üleliia palju.

Loe pikemalt Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles