Varakate venelaste reisid Soome vähenevad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohver.
Kohver. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nõrga rubla, Venemaa majandusraskuste ja sanktsioonide mõjul vähenesid venelaste tehtud turismireisid Soome tänavu kaheksa kuuga 11 protsenti, kirjutab Taloussanomat kaubandusliidu andmetel.

Eelmisel aastal kulutasid Vene turistid Soomes 1,2 miljardit eurot, millest 900 miljonit kulus ostudele. Keskmine Vene turist kulutas ostudele eelmisel aastal 236 eurot, tänavu on see kahanenud 162 eurole, vahendab BNS.

Venelased luksuskaupu enam ei osta, kuid kohvikutes ja restoranides kulutavad endisest võib-olla isegi rohkem, tõdes kaubandusliidu peaökonomist Jaana Kurjenoja. Varakad turistid on asendunud tavaliste palgatööl käivate inimestega.

Teise ohuna mainib ta seda, et Vene turistid võivad Soome asemel edaspidi minna Eestisse, kus nende hulk on aasta algul vähenenud ainult kaks protsenti. Eesti kasuks räägivad konkurentsivõimelised hinnad, teenused ja keeleoskus.

Soome võiks Eestist õppust võtta, ütles kaubandusliidu tegevjuht Juhani Pekkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles