TVO: käivitame Olkiluoto 3 tuumajaama 2018 lõpuks

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olkiluoto 3 tuumajaama ehitustööd on peaaegu valmis, ometi ei hakka jaam energiat andma enne 2018 aasta lõppu.
Olkiluoto 3 tuumajaama ehitustööd on peaaegu valmis, ometi ei hakka jaam energiat andma enne 2018 aasta lõppu. Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Soome energiaettevõte Teollisuuden Voima (TVO) teatab oma üheksa kuu majandusaruandes, et on saanud kolmandat tuumajaama Olkiluoto 3 ehitavalt Prantsuse firmalt Arevalt uut teavet jaama valmimise kohta. Nüüd peaks Olkiluoto 3 hakkama Soome elektrivõrku energiat saatma 2018 aasta lõpuks, mitte alguseks, nagu varem teatatud.

Olkiluoto 3 pidi algselt valmima juba 2009. aastaks, kuid selle valmimise lõpptähtaega on korduvalt eri põhjustel edasi lükatud.

Nüüd on TVO teatel valmis jaama peamised ehitustööd ning jaama välisviimistlus on lõpujärgus. Reaktori peamised komponendid on paigaldatud ja primaarahela torustik kokku keevitatud. Jätkuvad keevitustööd ja automaatika seadistamine, käsil on ka turbiinisüsteemi seadistamise esimene faas.

Septembri lõpus töötas Olkiluoto 3 ehitusobjektil 700 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles