Moskvas paljastati suure valuutakoguse ebaseaduslik ülekandmine Eesti ja Läti pankadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indekseerimise tulemusena suurenevad pensionid keskmiselt 5,1 protsenti umbes 417 500 pensionäril.
Indekseerimise tulemusena suurenevad pensionid keskmiselt 5,1 protsenti umbes 417 500 pensionäril. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Venemaa siseministeeriumi teatel paljastasid ministeeriumi töötajad ebaseadusliku skeemi, millega kanti ebaseaduslikult Eesti ja Läti pankadesse välisvaluutat enam kui miljardi rubla (19,1 miljoni euro) väärtuses.

Seadusevastases tegeluses kahtlustatakse mitme fiktiivse organisatsiooni tunnuseid omava kommertsfirma juhte, aga samuti Moskva kahe krediidi- ja finantsasutuse endisi ja praeguseid tippjuhte, on Venemaa siseministeeriumi ametlikul veebilehel ilmunud pressiteates öeldud, vahendab ERR.

Tõendite kohaselt sõlmisid kurjategijad nn ühepäevafirmade nimel välismaiste juriidiliste isikutega mitu fiktiivset väliskaubandustehingut kalli kontrolli- ja mõõteaparatuuri tarnimiseks. Seejärel kandsid nad fabritseeritud dokumentide alusel raha mitteresidentide arvetele eesti ja Läti pankades. Tegelikult kaupa, mille eest oli makstud, Venemaa territooriumile ei tarnitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles