Venemaa tänavune relvamüük ületab 13 miljardit dollarit

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Militaarmasinad paraadil Punasel väljakul Moskvas.
Militaarmasinad paraadil Punasel väljakul Moskvas. Foto: SERGEI KARPUKHIN / REUTERS

Venemaa peamine relvaekspordiettevõte Rosoboroneksport plaanib sel aastal lääne sanktsioonidest hoolimata müüa relvastust ja lahingutehnikat enam kui 13 miljardi dollari eest.

«Praeguses äärmiselt keerulises olukorras on meie peamine ülesanne hoida relvastuse ja sõjatehnika müüki 13 miljardit dollarit ületaval tasemel. Arvan, et Rosoboroneksport saab käesolevaks aastaks kavandatud ülesanded täidetud,» ütles Interfaxile ettevõtte peadirektori nõunik Vjatšeslav Ovitšinnikov.

Tema sõnul ulatub tellimuste portfell hetkel 40 miljardi dollarini. «Mis puudutab erieksportööri tellimuste portfelli, siis praegu moodustab see umbes 38 miljardit dollarit. Ent see on üsna dünaamiline näitaja, mis muutub pidevalt sõltuvalt täidetud tarnetest ja uute lepingute sõlmimisest,» selgitas Ovitšinnikov.

Tema sõnul on 2000. aasta novembris asutatud Rosoboroneksport kasvatanud lahingutehnika ja relvastuse müüki iga aasta enam kui poolteise miljardi dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles