Arco Vara sisenes passiivmajaturule

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Passiivmaja.
Passiivmaja. Foto: .

Arco Vara AS sõlmis täna koostöölepingu Saksamaa passiivmaja tootja OÜ Thermo Module Groupiga.

Uued partnerid kirjutasid alla leppele, mille sisuks on uue energiatõhusa ehitustehnoloogia laialdasem kasutamine ja tuvustamine Eestis. Selle tehnoloogia järgi ehitab Saksa ettevõte sel aastal Euroopa Liidus vahemalt 580 madalenergiahoonet.

Järgmiste nädalate jooksul koostavad kaks lepingut sõlminud ettevõtet täpse plaani, milliseid projekte koos ellu viiakse.

Arco Vara AS juhatuse esimehe Lembit Tampere sõnul kasvab passiivmajade turg viimastel andmetel 25 protsenti aastas.

OÜ Thermo Module Group-i juhatuse esimehe Renee Padari sõnul on see aasta selgelt näidanud, kuidas eestlaste teadlikkus energiatõhususest päev-päevalt kasvab.

«Jõelähtme passiivmaja ehitust käib uudistamas väga palju inimesi. Kuna antud maja kütteenergia saab olema 3500 kilovatt-tundi aastas, see tähendab 4500 krooni kulu aasta kohta, on meile juba ka tellimusi samasuguse maja ehitamiseks esitatud,» ütles Padar.

Passiivmajade turu kasvu toetab ka Euroopa Liidu direktiiv, mis sätestab, et aastaks 2021 peavad kõik uued hooned olema väga madala energiakasutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles