Mõned pangad hakkasid eurode hoiustamise eest tasu võtma

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of New York Mellon.
Bank of New York Mellon. Foto: SCANPIX

Mõned rahvusvahelised pangad hakkasid oma suurtelt klientidelt hoiustamise eest tasu võtma, kirjutab The Wall Street Journal.

Tegemist on Euroopa Keskpanga juuniotsuse otsuse tagajärjega. EKP on esimene suurtest keskpankadest, kes otsustas kehtestada keskpanka paigutavate hoiuste eest kehtestada negatiivne intress. Negatiivse intressi eesmärgiks on sundida panku hoiustamise asemel raha hoopis välja laenama.

Pärast seda, kui EKP suurendas negatiivset seniselt miinus 0,10 protsendilt miinus 0,20 protsendile, hakkasid mõned pangad negatiivse intressist tingitud kulud edasi kandma klientidele.

USA üks suuremaid panku Bank of New York Mellon teatas reedel, et hakkas eurode hoiustamise eest küsima tasu 0,2 protsenti. Informeeritud allikate sõnul on hoiustamise eest raha küsimas ka Goldman Sachs ja J.P. Morgan Chase.

Šveitsi suurpank Credit Suisse teatas oma klientidele, et kavatseb tulevikus kõikide valuutade negatiivsed hoiuseintressid kanda edasi klientidele.

Briti suurpanga HSBC tegemistega kursis olev allikas ütles majanduslehele, et hakkab peagi võtma tasu klientidelt, kelle hoiused on suuremad kui 10 miljonit eurot.

Kõige rohkem mõjutas hoiustamise tasustamine taolisi investeerimisfirmasid nagu investeerimisfondid ja riskifondid. Lisakulusid ootavad ees ka rahvusvahelisi korporatsioone, kes tegutsevad Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles