Tootjahinnaindeks septembris kaks protsenti mullusest madalam

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnalangus elektriga varustamises mõjutas septembris tootmishinnaindeksit.
Hinnalangus elektriga varustamises mõjutas septembris tootmishinnaindeksit. Foto: Peeter Langovits

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kasvas septembris augustiga võrreldes 0,2 protsenti ja langes mulluse septembriga võreldes kaks protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas septembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, mäetööstuses ning metallitootmises, samuti hindade langus puidutöötlemises ja kemikaalide tootmises.

2013. aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, kütteõlide ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Ekspordihinnaindeks tõusis septembris augustiga võrreldes 0,1 protsenti ja langes mulluse septembriga võrreldes -2,5 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete ja turbatoodete hinnad, samas langesid põllumajandussaaduste, mootorsõidukite osade ja lisaseadmete ning puidu- ja metalltoodete hinnad.

Impordihinnaindeks tõusis septembris augustiga võrreldes 0,5 protsenti ja langes mulluse septembriga võrreldes -1,5 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid septembris keskmisest enam põllumajandussaaduste, elektrienergia, jalatsite ja nahktoodete hinnad, samas langesid keskmisest enam toiduainete, puidutoodete ning paberi ja pabertoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles