5 tööintervjuu küsimust, milleks peaksid alati valmis olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Töövestlus läheb märksa libedamalt, kui oled mõned küsimused eelnevalt selgeks mõelnud. Tõenäoliselt on lihtne käigupealt välja mõelda, kuidas haridus aitab sul soovitud töökohast edukas olla. Hea nalja välja mõtlemine võib olla aga paras pähkel.  

Business Insider on välja toonud viis intervjuuküsimust, millele peaksid olema valmis vastama.

1. Mis on sinu suurim nõrkus või tugevus?

Kuigi tegemist on väga kulunud küsimusega, esitatakse seda töövestlustel ikka ja jälle. Intervjueerijad on tüdimuseni kuulnud vastuseid nagu «ma olen liiga keskendunud oma karjäärile» ja enamasti kipuvad juhid taoliste küsimuste puhul nii kui nii haigutama.

Kuidas siis sellele küsimusele vastata? Ole aus, aga vali oma nõrkuste seast välja kõige leebem ning tugevuste seast mõni mõõdukas. Kui ütled, et ei salli rööprähklemist, siis on see väga hea, kuna uuringute kohaselt vähendab see nii kui nii inimese tööviljakust.

2. Miks on sul pikad perioodid töökäigust puudu?

Tööandja jaoks ei ole tegemist enam nii suure ohumärgiga kui varem, kuna majanduslangus on kõigil veel hästi meeles. Kuidas sellele küsimusele vastata, sõltub olukorrast. Kas su eelmine tööandja koondas hulga inimesi? Kas uue töökoha leidmine oli keeruline ning seepärast tuli teha mõned lihtsamat sorti tööotsad Tegelikult ei ole siin midagi hullu, ole aus.

3. Räägi mulle mõni nali!

Tegemist on tõelise ja väga hirmutavad «küsimusega» töövestlusel, mida üha enam küsitakse. Igal juhul tuleb kasuks, kui sul on mõned ohutud naljad varukast võtta ning töövestluseks valmistumine on hea aeg, et neid meelde jätta.

4. Kuidas su sõbrad sind kirjeldaksid?

Kõige parem viis on seda nende enda käest küsida. Riputa küsimus üles näiteks Facebooki ja lase teistel vastata. Vali välja vastused, mis töömiljöösse sobivad. Näiteks võid vastata, et oled kindel ja usaldusväärne.

5. Kuhu sa tahad oma karjääris viie aasta pärast jõuda?

Tegemist on kavala küsimusega ja kõik sõltub tööst, millele sa kandideerid. Kui kavatsed sinna jääda pikemaks, on hea ennast ette valmistada. Kui oled kindel, et tahad karjääriredelil ülespoole liikuda, siis uuri välja, millised on järgmised etapid ettevõttes, kuhu sa püüad tööle saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles